17.05.2020 – Marea relaxare

Azi pe la 14 ne-am întors acasă. Ca şi la dus nu ne-a oprit nimeni.

Am găsit un Bucureşti mult mai animat decât am lăsat. Deja sună a clişeu dar pare că nu mai e pandemie. Calea Victoriei e plină de pietoni şi biciclişti. Părculețul de la Krețulescu e ticsit de oameni cum nu l-am văzut niciodată în ultimele luni. În Cişmigiu n-am avut curaj să mergem.

Pentru noi nu s-a schimbat mare lucru.

De când am ajuns acasă am mers până la Mega pentru cumpărături şi o oră pe afară dup-amiază tot lângă Sala Palatului, ca în ultimele două luni. Singura diferență e că nu am mai scris declarații.

În Mega am văzut oameni fără mască iar vânzătoarele de la carne/mezeluri dezbăteau de zor dacă există boala sau nu. Înclinau spre „nu”.

Acum câteva zile mă gândeam că d-abia aştept să arunc tot teancul de declarații păstrate pentru refolosire. Azi m-am hotărât să le mai păstrez un pic.

Am strâns ceva declarații

Partea bună a statului atât pe lângă casă e că observ mult mai uşor schimbarea naturii. Dacă înainte să plecăm ronțăiam corcoduşe acre din pomii de pe lângă Sala Palatului, azi meniul ni s-a îmbogățit cu dude.

Copil fiind ştiam unde erau toți duzii şi când începeau să se coacă îi luam pe rând. Era unul roşu pe câmpul de vizavi de şirul de 15 case câte erau pe strada noastră. Mai era unul în spatele casei unui vecin. Şi atât. Puțini duzi pentru droaia de copii care voiau să le mănânce.

Stau de aproape 4 ani aici şi habar n-aveam că e un dud în zonă. Şi chiar de aş fi ştiut nu cred că m-aş fi oprit să mănânc. Dar petrecând atât de mult timp în spațiul exterior de lângă bloc am început să îl percep ca un spațiu care îmi e destinat, aşa ca azi Bia şi cu mine am ronțăit 3-4 mâini de dude. Şi doar ce au început să se coacă. 😋

 

Nu ştiu ce va fi cu epidemia şi cum va evolua. Tind să cred că nu prea grozav. Dar nu îmi mai e aşa de frică cum îmi era. Ce va fi, va fi. Noi ne vom lua în continuare toate măsurile de precauție. Mai departe de atât nu mai depinde de noi.

Poate asta înseamna acel „să învățăm să trăim cu virusul” pe care îl tot aud constant în ultimele săptămâni.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.