12.05.2020 – Patru luni de viață, două de pandemie

Azi e ziua Crinei. Face patru luni. Puține luni. E a treia oară când îi urăm „La multe lunițe!” în context de pandemie. Practic începând de azi va fi trăit mai mult în stare de alertă sau urgență decât altfel.

Patru luni mai târziu

Noi încă suntem la ai mei. Dar s-a dus basmul statului la țară după ce am stat două luni în Bucureşti. După prima zi plină de veselie am intrat în program intensiv de plânsete şi tantrumuri. Se trezesc una pe alta, urlă şi eu sunt pompier de serviciu fugind între ele. Copiii sunt în plin proces de acomodare şi tare mult îmi lipseşte rutina pe care reuşisem să ne-o facem acasă.

Şi ce nu spune nimeni care s-a mutat la părinți în perioada asta e că toată lumea e deja stresată din cauza virusului. Asta înseamnă că după bucuria inițială a revederii şi a statului afară nelimitat, urmează nervi şi supărări, la pachet cu apăsări de butoane dureroase ale familiei. Şi asta mai mult decât de obicei pentru că o parte din energie e deja consumată de frica de îmbolnăvire sau moarte.

Acum înțeleg că dincolo de zâmbetele copiilor la soare sau a pozelor cu copaci şi flori sunt şi nişte supărări. Şi vă spun şi vouă celor care tânjiți la verdele din pozele altora că cel mai probabil nu e totul atât de idilic pe cât vă imaginați.

Până acum aş fi plecat de mult acasă pentru că aşa am învățat eu să mă protejez: să fug la cel mai mic semn de disconfort. Partea bună a pandemiei ăsteia e că acum am stat suficient cât să reuşesc să îmi fie din nou bine.

Aşa că încă suntem aici. Şi ne bucurăm de timp petrecut împreună.

Bia tot fuge entuziasmată în fiecare seară să vadă văcuțele care se întorc de la islaz.

A înălțat un zmeu cu George.

A stat cu taica-miu vreo două ore să se joace cu toate mărunțisurile pe care le-am cumpărat eu sau frate-miu din diverse călătorii.

A revenit la programul de desene la care a renunțat o singură zi.

Am făcut cu mama şi cu Bia gogoşi azi. Eram trei generații în bucătăria mică în timp ce Crina dormea afară în cărucior.

Am băut şi din socată. 😊

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.