7.04.2020 – A înflorit violeta

Acum câteva luni, într-o altă lume în care era vară, eu aveam un singur copil şi nu era pandemie, prietena mea Mihaela mi-a lăsat cheile de la ea să îi ud florile cât timp era plecată din oraş. Am rupt atunci una din frunzele violetei ei de parma mov şi am dus-o cu grijă acasă. Am pus-o pe pervaz intr-un pahar cu puţină apă. Azi a înflorit.

Prima floare

 

Azi i-am făcut Biancăi supă de pui cu tăiței. A fost prima dată când am făcut tăiței de casă şi mi-am adus aminte când stăteam cu mama şi mă uitam cum face coca, o întinde, o taie şi cum desface tăițeii. Nu îmi plăcea supa de pui în mod deosebit, dar azi mi-a plăcut să fac tăițeii ăia. Era ca şi cum eram iar mică şi în loc să îi fac eu, mă uitam iar la mana cum face tăiței pentru mine. Mă bucură amintirile astea.

Azi e ziua ei de naştere. Face 67 de ani. Mulți ani pentru cineva care tot aşteaptă să moară de pe la 47 din cauza depresiei. Am sunat-o să îi zic „La mulți ani!”. Nu era bine şi mi-a închis repede telefonul. 57 de secunde a durat discuția. Sunt tristă pentru suferința ei. Şi mai e şi pandemia asta pe deasupra.

Sunt 4 săptămâni de când stăm în casă. Ieşim pe lângă bloc o dată la 3-4 zile. Aş fi linşată dacă aş spune asta public de răutatea şi agresivitatea celor atât de puri. Am închis Facebook-ul şi nu mai am atât de mult acces la răutatea lumii.

În schimb am început să vorbesc prin mesaje cu oamenii pe care îi apreciez. Îi întreb ce fac, le mai trimit câte un gând bun, mai râdem şi zâmbim împreună, fiecare pe partea lui de ecran. Îmi bucură zilele discuțiile astea. Şi bucuria asta a înlocuit anxietatea pe care mi-o crea scrolatul pe Facebook.

4 săptănâni. Se preconizează că vor mai fi încă vreo 6 de stat în casă. O iau câte o zi pe rând.

Acum mă uit la documentare de travel. Am studiat ce e de vizitat în Australia şi în Costa Rica. E mare lumea asta aşa că am mult de studiat şi planificat vacanțele următoare.

Fetele mele cresc. Bia a făcut 2 ani şi jumătate în pandemie. Am sărbatorit cu pudding cu cacao de la dr Oetker.

– E bună?
– E malo!

Crina face peste câteva zile 3 luni. Aniversarea de 2 luni a fost tot în pandemie.

Crina – mică şi curioasa
Bia – hlizeală generală
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.