30.03.2020 – Ziua cârtiței

Suntem de aproape trei săptămâni acasă toți. Ne petrecem zilele în casă. Toți. Ieşim câteodată în jurul blocului să respirăm un pic de aer, doar ca să intrăm repede înapoi.

Toate zilele încep să arate la fel. E aceaşi zi care se repetă din nou şi din nou şi din nou.

––––

Mă trezeşte Crina cu frichineala ei. Suge un pic. Adoarme la loc. Adorm şi eu. Iar se trezeşte şi mă trezeşte şi pe mine. Mă uit la ceas. E 6.30. Se tot trezeşte din 5 in 5 minute. Şi eu la fel. Adoarme pe la 7.30. Adorm şi eu. Se trezeşte Bia. Sunt chiaună de somn. Mă uit la ceas. 7.50.

O iau pe Bia în brațe şi o scot repede din dormitor sperând ca o sa mai doarmă Crina. George doarme pe canapeaua din sufragerie. S-a mutat aici pe la 3 dimineața când a început Crina să se trezească.

Mă uit pe geam afară. Pustiu pe trotuare. O singură maşină la semaforul de la Calea Victoriei. Singurii oameni sunt muncitorii care lucrează la construcția clădirii de vizavi care o să îmi acopere în curând orice urmă de cer.

Singurii oameni pe care îi văd pe geam în fiecare dimineață sunt muncitorii de pe şantier

Crina nu a mai adormit. O aduc din dormitor şi o pun langă George. Plec cu Bia în bucătărie. Ea mănâncă lapte cu fulgi de porumb. Eu îmi iau Euthyrox-ul şi beau un pahar mare de apă. Îmi fac mie nişte cicoare şi lui George cafea.

Bia a terninat de mâncat. Vrea la desene. Încerc sa-i amân cât mai mult momentul inevitabilelor desene.

Fac un duş repede, strâng prin casă cât de cât, pun vreo supă sau ciorbă la fiert şi rufe la spălat.

Crinei îi e somn. O iau de la George din brațe şi o duc la culcare în dormitor.

George se conectează la muncă în bucătărie, Bia e la desene în sufragerie, eu stau cu Crina să doarmă în dormitor.

Se trezeşte din primul somn. Ies din dormitor şi merg în bucătărie să caut ceva de mâncare. George face micul dejun în timp ce eu stau cu fetele. Îi opresc Biancăi desenele şi plânge. Vrea în brațe. O las pe Crina cu ochii în fluturi şi stau cu Bia.

Fluturii

Micul dejun e gata. E 11. Mâncam toți trei. Bia ia al doilea mic dejun.

Strângem masa. George se întoarce la muncă. Eu stau cu fetele. Crinei îi e iar somn. Bia vrea să se joace cu mine. Nu ştiu niciodată cum să le satisfac aceste nevoi contradictorii.

Se face 12.30-13. George îi dă Biancăi să mănânce nişte ciorbă sau supă. Eu o duc pe Crina în dormitor pentru un nou somn. Bia mănâncă apoi e adusă de George în dormitor. El pleacă înapoi la muncă în bucătărie.

Bianca o trezeşte pe Crina pentru ca e agitată şi nu poate adormi. Reuşesc sa o potolesc într-un final cu o combinație de mângâiat, vorbit în şoaptă şi țipat la ea când e de neoprit. Adoarme cu greu.

În zilel bune adoarme şi Crina la loc şi dorm şi eu cu ele puțin.

În alea proaste Crina se trezeşte când să adoarmă Bia şi începe să se frichinească. Apoi i se face somn, dar când să adoarmă se trezeşte Bia plângând şi vrea în brațe. Începe şi Crina să plângă pentru că doar ce ațipise şi a fost trezită. Plâng amândouă şi îmi vine şi mie să plâng pentru că nu mai pot. Vine George care o ia pe Crina. Eu stau cu Bia în brațe să se liniştească.

Mergem în bucătărie să mâncăm ceva. Eu prânzul, deşi e 16, iar Bia o gustare. Crina plânge istetic. Termin de înghițit cu noduri şi o iau în brațe de la George. Mă duc să o culc în timp ce George se joacă cu Bia, apoi mai munceşte ceva printre picături.

Crina doarme şi George încălzeste deja cina. Mi-e foame şi mi-e dor de Bia. Îmi fac procese de conştință că nu am reuşit să stau prea mult cu ea. Mă tem să ies din dormitor pentru ca cea mică se va trezi imediat ce mă mişc. Dar ies. Şi ea se trezeşte.

Mâncăm cu toții în timp ce Crina se uită la noi din scoică. Cu piciorul stâng misc scoica să o legene, cu mâna stângă îi dau Biancăi un şervețel pentru că s-a mozolit ca un purcel şi cu mâna dreaptă mănânc.

Mă alerg cu Bia prin casă în timp ce o țin pe Crina în brațe. George spală vasele. Mai stăm un pic toți patru împreună. Crinei i se face iar somn.

O duc la culcare în dormitor. Bia rămâne la desene în sufragerie. George mai munceşte puțin în bucătărie.

Se face 20.30. Crina tot suge şi adoarme. Apoi se trezeşte iar şi suge. Îi scriu lui George să o pregătească pe Bia de somn. Îi stinge desenele şi ea începe să plângă. O duce în baie şi stinge luminile în casă. Eu o scot pe Crina semiadormită din dormitor şi o mut în sufragerie unde mă chinui să o culc definitiv. George face acelaşi lucru cu Bia în dormitor. Din când în când aud plânsetul Biancăi şi mă simt vinovată că iar o să adoarmă fără mine.

E 22.30 şi dorm amândouă într-un final. O mut şi pe Crina în dormitor. Mai stau un pic cu George, oriunde între o oră şi un minut, în funcție de cât de obosită sunt.

Mă duc să mă culc între fete iar el se duce în bucătărie să mai muncească. Adorm şi mă trezesc când se trezeste Crina să sugă. Apoi când vine George la culcare. Apoi când se trezeşte iar Crina, şi iar şi iar. George îşi ia perna şi pleacă în sufragerie. Eu sunt trezită din 5 în 5 minute. Mă uit la ceas. E 6.30.

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.