24.03.2020 – Linişte în casă şi în cap

Dragă jurnalule,

 

Azi am reuşit să dau comandă prin Bringo. A fost realizarea săptămânii. După zeci de încercări nereuşite de a da comandă. De altfel sunt tare recunoscătoare livratorilor care fac asta ca să nu trebuiască să o facem noi.

Victoria zilei

Altfel azi era zi de cumpărături. Ultima aprovizionare fusese făcută vineri de George.

Deja ne descurcăm să mergem la cumpărături cât mai rar. Şi să nu aruncăm aproape nimic din ce cumpărăm. Cred ca nu am fost niciodată atât de eficienți ca acum.

De mâine se instituie carantină totală. Asta înseamna ca standardul este să stăm în casă şi să ieşim doar pentru chestii punctuale şi urgente.

Ultima dată am ieşit din casă duminică dimineață pentru o oră. Am ieşit lângă bloc să luam nişte aer şi să ne mişcăm puțin. Am făcut şi nişte poze, să am din ce să îmi trag putere zilele ce vor urma.

Poză pentru păstrat speranța şi admirat frumosul

Probabil că nu vom ieşi deloc nici mâine, nici poimâine.

Înainte de momentul ăsta mă speria cumplit ideea de a fi închisă în casă. Faptul că măsurile astea au fost luate treptat m-a ajutat să accept situația mai uşor.

În plus am trăit momente mai grele când am fost internată cu Crina in Grigore Alexandrescu. Atunci ne petreceam viața în patul de o persoană, într-un salon de 2 paturi în care erau 4, cu baia pe hol, folosită de mai multe saloane. Aşa că statul în cele două camere, cu bucătărie, baie, cu mâncare la dispoziție, alături de George, Bia şi Crina pe care îi pot îmbrățişa când vreau, este parfum.

Nu am mai apucat să scriu despre naştere şi despre experiența oribilă a internării ulterioare, că a venit virusul vieții peste noi. Dar mă bucur să îi găsesc o utilitate greului de atunci. Tot aşa, mă gândesc că o să treacă si mizeria de acum şi peste nişte ani, când voi fi iar în vreo situație grea, îmi voi putea spune „Am trecut peste greul coronavirusului cu tot ce a venit la pachet. Ce trăiesc acum e parfum față de experiența aia”.

Suntem deja de două săptămâni cu toții acasă. Vor urma şi mai multe. Începem să ne găsim o oarecare rutină. Pe seară m-am plictisit tare.

Oare ce să fac când nu pot să fac mai nimic?

Probabil o să aflu răspunsul la întrebarea asta săptămânile ce vor urma.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.