Crăciunul copiilor din Giuleşti-Sârbi

LE: Am comandat cu banii din donatii produse ce vor fi impartite copiilor. Sarbatori fericite! 

 

Ea este Maria. Cel puţin aşa cred că o cheamă. Am o memorie proastă a numelor. Dar nu contează cum o cheamă. O poate chema oricum – Maria, Ana, Ioana, Cristina. Ea este primul copil din Giuleşti-Sârbi pe care l-am cunoscut.

Stă într-o casă cu o singură cameră împreună cu mama şi cu fratele ei. Mama ei este oarbă. Sau poate se preface doar. Oricare este adevărul, nu are cum să le fie uşor.

Oamenii ca Maria şi familia ei sunt motivul pentru care am intrat în USR. Ei sunt motivul pentru care încerc să schimb ceva în comunitatea din care fac parte.

Şi ei, ca şi mine, locuiesc în Sectorul 1 al Bucureştiului. Cu toate astea, e ca şi cum am locui pe continente diferite. Sau pe planete diferite.

Ieri m-a sunat un domn din cartier ca să îmi spună că are promisiuni de la mai multe organizatii că va primi pachete care să fie împărţite, înaintea sărbătorilor, copiilor săraci din Giuleşti-Sârbi, partea ce ţine de Sectorul 6.

Mi-a zis că i se pare aiurea să le dea doar celor din Sectorul 6 şi că i-ar plăcea să îi poată ajuta şi pe cei din Sectorul 1. M-a rugat dacă pot ajuta cumva să facem rost de nişte pachete pentru copiii săraci din cartier care locuiesc pe raza Sectorului 1.

 

Nu îmi place faptul că ne trezim de Crăciun şi de Paşti că există copii saraci, doar ca să uităm tot restul anului de ei. Pe de altă parte, asta nu este o scuză pentru a nu-i ajuta niciodată. Ştiu că ajutorul real vine în măsuri care să încurajeze educaţia, ieşirea din sărăcie şi independenţa. Dar pentru unii din copiii aceştia, care nu au nimic, vorbele astea despre măsuri sociale pe care le citim de pe telefoanele noastre, în timp ce stăm cu familia la căldură, după ce tocmai am luat cina, nu înseamnă mare lucru. Va mai trece mult timp în România până vom reuşi să scoatem oamenii din sărăcie. Încă sunt de părere că se poate şi ăsta este singurul motiv pentru care am intrat în politică. Să încerc să ajut.

 

Domnul care m-a sunat este unul dintre oamenii respectaţi ai comunităţii, a fost deschis cu noi, ne-a însoţit pe teren, ne-a arătat cum trăiesc oamenii.  Văd in el omul care, deşi într-o situaţie grea la rândul său, luptă pentru cei mai săraci decât el, pentru copii, pentru comunitatea din care face parte. Tot în încercarea lui de a face ceva pentru această comunitate a intrat în PSD, dar ajutorul pe care îl primeşte de la partid este inexitent. Lucrurile pe care a reuşit să le faca, le-a facut prin efortul propriu. Aleg să am încredere şi să încerc să construim ceva împreună .

Acest demers este al meu personal şi nu are nici o legătura cu USR. De altfel, singura mea rugaminte a fost ca, dacă reuşim să facem ceva, să nu politizăm acest eveniment. Domnul a fost de acord cu mine.

Mi-ar plăcea să ne vedem ca pe un grup de oameni care au avut noroc să se nasca în nişte familii care i-au susţinut să înveţe şi să crească. Un grup care se adună pentru a ajuta nişte copii care nu au avut norocul lor. Poate sunt naivă, dar asta mi-ar plăcea.

Dacă simţi că faci parte din grupul ăsta de oameni, aştept donaţia ta în contul meu:

IBAN: RO92INGB0000999901105831

Nume: Camelia Bacioiu

Orice sumă, cât de mică, va merge către produse alimentare pentru copiii din Giuleşti-Sârbi.

Sărbători fericite tuturor!

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.