Cununie fără flori

Ne-am întors de câteva zile din călătoria scurtă in Sicilia pe care am făcut-o pentru a sărbători ziua Biancăi şi căsătoria noastră.  Aşa că am găsit acum puţin timp pentru a putea scrie postul ăsta.

Nu mi-am dorit niciodată o nuntă mare, cu rochie de mireasă, sute de invitaţi şi petrecere până in zori. Nu ţin minte să mă fi visat vreodată prinţesă cand eram mică.

Aşa că alegerea de a face doar o cununie civilă unde să avem alături familia şi prietenii cei mai apropiaţi ne-a venit destul de uşor. Cum ceremoniile sunt pe bandă rulantă, câte 15 minute si apoi vin urmatorii, am ales apoi să ne strângem undeva cu toţii, să mâncăm ceva şi să putem sta de vorbă.

Am încercat ca tot ceea ce facem sa aibă o tentă de moderaţie şi modestie. Aşa ca rochia am luat-o de la un designer român, şi, pe lângă masa de la Simbio, am mai comandat nişte tarte super bune de la Tartelicious.

Dar nu m-am apucat să scriu postul ăsta pentru a vă povesti cum a fost la nuntă. A fost, probabil, ca la oricare alta. Şi nu a fost nici „cea mai fericită zi din viaţa mea”. Sper, sincer, ca voi mai avea parte de multe alte zile la fel de fericite, sau chiar mai fericite, decât ziua respectivă. 🙂 

M-am apucat să scriu pentru a vă povesti cum am avut o cununie fără flori. Am ales să îi rog pe prietenii noştri să nu dea banii pe buchete extravagante, care vor muri frumos în vaze. În schimb, le-am sugerat să îi doneze pentru construirea unui spital pentru copiii bolnavi de cancer în curtea spitalului Marie Curie.

Flori pe perete

Acelşi lucru voi face si cu cei 1500 de lei pe care ni-i dă Primăria Municipiului Bucureşti ca „stimulent pentru constituirea familiilor”. O să fie o bătaie de cap sa îi luăm, pentru că, aşa cum merg lucrurile în ţărişoara noastră, ne trebuie o serie de acte. Cred că va merita efortul. Măcar aşa, o parte din banii primăriei vor ajunge către ceva ce contează, nu către spectacole fără sens, ziduri de catedrală sau în cine ştie ce buzunare.

Dacă vreţi să ajutaţi şi voi copiii bolnavi de cancer, o puteţi face aici.

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.